Finanțarea Ideilor de Afaceri în 2023-2024 - Matei Nicolae
Nota produs - 1 review
12700lei

Finanțarea Ideilor de Afaceri în 2023-2024 – Matei Nicolae

Pret 12700lei

Descoperă cum să accesezi până la 200.000€ Fonduri Europene pentru o Afacere nouă, sau pentru Dezvoltarea Afacerii pe care deja o ai.

Categorii ,
Tip produs Carte Tiparita
Format carte 165mm x 245mm
Nota produs - 1 review

Cauți o Sursă de Finanțare ca să începi Propria Afacere? Află variantele de finanțare valabile la ora actuală în România și cum să pui mâna pe banii oferiți, economisind în medie 8000 lei pe comisioane, consultanți și alte servicii intermediare… Detalii în continuare

Nu pierde de la 83.000€ până la 450.000€  Finanțare Nerambursabilă pentru o Afacere nouă, sau pentru Dezvoltarea Afacerii pe care deja o ai…


Află care sunt condițiile și pașii ca să pui mâna pe bani […]

Uniunea Europeană ne dă bani pentru Afacerile noastre prin Programul Operațional Regional în care a alocat un munte de bani – 8,25 MILIARDE EURO. Decât să dăm vina pe partide, oameni politici, multinaționale, samd… îți arătăm cum accesezi până la 200.000€ Fonduri Europene disponibili în următoarele 5 luni.

 • Află cum în ultimile 5 luni au început deja propria afacere din fonduri europene peste 150 de antreprenori, care au parcurs etapele din ghidul Finanțarea Ideilor de Afaceri Românești în 2021.
 • Vezi 4 Video-uri despre 4 Afaceri dezvoltate din Fonduri Europene ca urmare a parcurgerii pașilor din ghidul prezentat mai sus.
 • Descoperă totul de la Tipurile de Ajutor European Nerambursabil, Procedurile de Înscriere, și cum Întocmești Proiectul, până la semnarea contractului de finanțare, achiziții, decont și cofinanțare.
 • Îți arătăm exact cui te adresezi, cum întocmești dosarul, ce acte sunt necesare, unde le depui și toți pașii necesari în funcție de tipul afacerii, regiunea și vârsta dvs.
 • Motivul principal pentru care am scris acest articol este ca să-ți dezvăluim calea către accesarea fondurilor europene, să-ți demonstrăm că se poate și că vorbim în cunoștință de cauză…

Uniunea Europeană ne dă bani pentru Afacerile noastre prin 9 Programe de Finanțare în perioada 2021 – 2027, în care a alocat 100 MILIARDE EURO, un buget de aproape 3 ori mai mare decât în perioada 2014-2020. Statul Român deși cu întârzieri alocă Granturi și Fonduri Guvernamentale pentru care este păcat să nu aplici dacă te încadrezi… iar băncile oferă credite personalizate în funcție de nevoile afacerii tale [citește în continuare]

Doar 5 etape de la idee la banii europeni

Etapa 1. Ideea de Afacere

În această etapă va trebui să răspunzi unei întrebări simple: Care este problema / necesitatea pe care acest afacerea ta o  rezolvă?

Etapa 2. Pregătirea Proiectului

Identificăm sursa (programul) de finanțare optim ideii de afacere pe care dorim să o dezvoltăm. Analizăm condițiile prin care putem accesa finanțarea.

Etapa 3. Evaluarea Proiectului

Verificăm îndeplinirea condițiilor de eligibilitate, precum și existența tuturor documentelor solicitate.

Etapa 4. Implementarea Proiectului

Semnarea contractului de finanțare declanșează implementarea proiectului.

Etapa 5. Monitorizarea Proiectului

Putem înstrăina afacerea prin vânzarea sau cesionarea părților sociale ale societății, dar suntem obligați să transmitem rapoarte semestriale și anuale pentru o perioadă de 3 ani.

Parcurgem împreună cele 5 etape necesare accesării unei finanțări

Etapa 1 – Alegerea unei Idei de Afaceri Eligibile

 • Află care sunt condițiile de eligibilitate și ideile de afaceri eligibile (vezi secțiunile „Criterii de Eligibilitate”, respectiv „Criterii de Selecție”, aferente fiecărei lecții)
 • Ca solicitant trebuie să ai o formă de organizare înregistrată în România: Persoană fizică cetățean al României, PFA, Înteprindere Individuală, Asociație, ONG, Cooperativă, SRL, Producător
 • Află la ce submăsură se încadrează afacerea ta și ce sumă de bani poți obține
 • Tipuri de finanțări în funcție de afacere.

Etapa 2 – Pregatirea Proiectului (ce include un Proiect)

Indiferent că accesăm fonduri europene, granturi sau un credit bancar, avem nevoie de un proiect care să includă printre altele și:

 • Localizarea proiectului. În ce regiune dezvoltăm afacerea, în ce oraș și ce județ.
 • Obiectivele proiectului. Dezvoltăm o afacere nouă? Modernizăm o afacere existentă? Construim, reabilităm, extindem, achiziționăm, creștem? Este indicat să prezentăm obiectivele cât mai detaliat, și să ne ajutăm de numere și procente pentru a întări afirmațiile.
 • Grupuri țintă sau cine sunt beneficiarii direcți și indirecți ai afacerii noastre. De exemplu dacă construim o zonă de agrement, beneficiarii directi sunt SRL-ul pe care aplicăm pentru finanțare și turiștii care vor beneficia de serviciile oferite.
 • Rezultate estimate. Aici vom specifica numărul de microinteprinderi sprijinite, numarul de locuri de muncă create, ce utilaje se achizționează (dacă este cazul), ce cladire se construiește cu detalii legate de suprafețe, etaje, șamd (dacă este cazul).
 • Informații detaliate in ghid.

Etapa 3 – Evaluarea Proiectului

 • Proiectul trebuie să fie concis, la subiect, cât mai scurt și să se vândă evaluatorilor, adică celor două persoane care au puterea să decidă dacă proiectul primește sau nu finanțare!
 • Proiectul este verificat de doi evaluatori, efortul depus de aceștia este foarte mare din cauza volumului mare de proiecte si a metodologiilor de evaluare. Așa că nu le pierdeți timpul evaluatorilor! Proiectele scurte și la obiect de obicei atrag aprobarea acestora.
 • Proiectul trebuie să fie complet, și să nu necesite clarificări suplimentare. Dacă au nelămuriri, evaluatorii caută răspunsurile la funcționarii publici desemnați de autoritățile de management, lucru care duce la întârzieri și chiar la respingerea proiectului. Un proiect complet, este ca și aprobat.
 • Un Proiect foarte bun este acela pentru care decizia evaluatorului este simplă. Din păcate majoritatea proiectelor sunt mediocre, necesitând un al 3-lea evaluator si consultare cu funcționarii publici.

Etapa 4 – Implementarea Proiectului

 • Semnarea contractului de finanțare.
 • Achizițiile. Pentru proceduri de atribuire a achizițiilor și reguli privind achiziția de bunuri în perioada de implementare a proiectului consultă secțiunile „Cheltuieli eligibile” din cadrul fiecărei lecții.
 • Depunerea deconturilor. Află cum să stăpânești cele 3 cereri (cerere de prefinanțare, cerere de rambursare și cererea de plată) și nu vei avea dureri de cap (informații suplimentare în cadrul Clubului de Consultanță)

Etapa 5 – Monitorizarea Proiectului

 • Monitorizarea se desfăşoară pe toată perioada de implementare a proiectului, continuând încă 3 ani după finalizarea investițiilor din proiect.
 • Se întocmesc rapoarte de progres trimestriale și un raport final, transmis după finalizarea activităților prevăzute în contract.
 • Rapoartele trebuiesc completate în conformitate cu instrucţiunile primite din partea ofiţerilor de monitorizare din cadrul Programului Operațional prin care s-a primit finanțarea.
 • Află și care sunt Greșelile Frecvent întâlnite în perioada de monitorizare și cum pot fi evitate sau îndreptate.

4 dintre românii care au reușit să obțină fonduri în ultimile luni

Spălătorie auto – Mihai, 33 ani

1 150x150 1„M-am documentat foarte mult pe internet, înainte să achiziționez cartea voastră. Mă bucur că n-am fost descurajat de ceea ce citeam… cum că trebuie să fii din PSD, să ai pile peste tot sau că pur și simplu fondurile sunt doar pentru anumiti oameni.”

Ciupercărie – Mădălina, 42 ani

„Mi-am văzut de treabă, am citit ghidul vostru, am găsit sursa de finanțare care mi se potrivea și am făcut proiectul. Acum mă bucur de o afacere ce îmi asigura mai mult decât un salariu generos, și libertatea de a nu fi prinsă într-un job 9-17.”

Pensiune – Mirel Florea, 50 ani

mirel pensiune„Să construiești o pensiune nu este ușor. Pe lângă documentații tehnice, avize și autorizații trebuie să îți alegi cu atenție constructorii. Să construiești o Pensiune din Fonduri Europene te responsabilizează și mai mult, actele trebuie să fie în regulă, iar termenele respectate”

Ferma iepuri – Nagy Rostas, 27 ani

„Zootehnia este un domeniu foarte riscant daca nu te pricepi. În cazul meu, părinții m-au ajutat cu sfaturi, având o experiență de 20 de ani în creșterea iepurilor. Ce am făcut eu a fost trecerea de la o crescătorie de familie la afacere, acum vindem iepurii inclusiv în Ungaria, iar următorul pas este să mărim producția pentru un profit și mai mare.”

Cuvântul AUTORULUI sau cum te ajută o carte să obții finanțare pentru un startup?

Accesarea de Fonduri Europene si Guvernamentale reprezintă cele mai bune surse de finanțare a Start Up-urilor din ultimii ani. Procedurile deși simple, uneori pot deveni anevoioase și complicate, tocmai de aceea considerăm necesar un ghid complet cu informații corecte, în care să găsești detaliate toate Programele Operaționale prin care Uniunea Europeană alocă Fonduri Europene românilor, să știi exact dacă ești eligibil, ce ai de făcut și cui te adresezi.

Sara Pană

Co-autor, consultant

sara

„La baza ghidului stau munca unei echipe de 5 oameni, 7 ani experiență în consultanță, și peste 1000 de ore de scris și redactat… Pentru ca dvs să nu pierdeți timp și bani bâjbâind. Mergeți la sigur! Succes și așteptăm întrebările dvs.”

Matei Nicolae

Co-autor, editor

matei

„Aproape oricine poate îmtocmi un proiect și primește finanțare dacă știe exact ce să facă. Tocmai acest aspect dorim să îl rezolvăm în ghidul Finanțarea Ideilor de Afaceri Românești, să îți explicăm ce poți să obții, de unde și cum!”

Singurul Ghid Din România Care Prezintă Complet Toate Sursele De Finanțare Disponibile La Ora Actuală Pentru Startup-Uri Și IMM-Uri

În continuare [Cuprinsul] ghidului Finanțarea Ideilor de Afaceri în 2023-2024 (240 pagini)

Partea I – Credite Bancare Dedicate IMM-urilor (paginile 13 – 116)

Bănci comerciale si sucursale ale instituțiilor de credit străine care oferă credite pentru IMM-uri

Cele mai avantajoase credite în funcție de afacerea pe care dorești să dezvolți/domeniul de activitate, termenul finanțării, plafon, șamd.

 • Credite destinate investițiilor
 • Credite pentru investiții imobiliare
 • Credite pentru vehicule
 • Credite pentru finanțarea activităților agricole
 • Programe speciale de finanțare
 • Credite punte
 • Credite online
 • Confinanțări pentru Fondurile Europene

Partea II – Fonduri Europene (paginile 117 – 194)

 • Capitolul 2. Fondurile Europene în perioada 2023-2027
 • Capitolul 3. Cine poate primi finanțare europeană
 • Capitolul 4. Alte programe și forme de finanțare
 • Capitolul 5. Tipuri de finanțări în funcție de afacere

Partea III – Alte Soluții de Finanțare, Acceleratoare de Afaceri, Business Angels, Incubatoare de Afaceri, Leasing și Factoring (paginile 195 – 222)

 • Capitolul 6. Acceleratoarele de afaceri
 • Capitolul 7. Incubatoare de afaceri
 • Capitolul 8. Business Angels
 • Capitolul 9. Leasing și alte metode de finanțare

Partea a IV-a – Cand nu stii de unde sa incepi sau cum sa continui, permite-le altora sa te ajute! (paginile 223 – 231)

 • Capitolul 10. Networking
 • Capitolul 11. Mentorat

240 de pagini cu tot ce ai nevoie pentru indentificarea unei surse de finanțare potrivite, întocmirea unui proiect cu șanse reale de reușită, fără să plătești mii de euro la firme de consultanță care oricum nu își dau interesul pentru proiectul tău, așa cum o faci tu.

pulover ashcombe jack pyke 100 tesut din lana de mielConsultanță pentru obținerea unei finanțare la prețul unei haine

Imaginează-ți că peste 10-12 luni o să ai propria afacere, care îți produce un venit constant ție și familiei tale, sau o să te afli tot în căutarea unei soluții ca și în prezent…Totul depinde doar de decizia pe care o iei acum!

La anul pe vremea aceasta te poți bucura de afacerea ta sau poți fi în același loc

Imaginează-ți cum ar fi ca la anul, fix în perioada aceasta, să ai deja propria afacere profitabilă, și să te gândești la cum poți să te extinzi

Ignoră oportunitatea, părăsești siteul acum și

 

 • Apelezi la o firma de consultanță care îți poate face proiectul pentru o sumă cuprinsă între 3000€ – 10.000€
 • Te documentezi singur, întrebi, cauți sursele de finanțare pentru care afacerea ta este eligibilă
 • Cauți de unul singur tot ce ai nevoie la dosar… începând de la cereri, documente, acte și terminând cu proiectul
 • Neavând modele cu proiecte gata făcute, intuiești cum ar trebui să arate proiectul în forma finală.
 • Sau renunți și peste un an vei fii în acealași loc, probabil cu aceleași intenții

Acceptă oportunitatea, folosește-te de informațiile din ghid și

 

 • Știi ce surse de finanțare sunt disponibile pentru afacerea pe care urmează să o clădești
 • Aflii pas cu pas cum intri în posesia banilor
 • Nu mai trebuie să alergi de la o instituție la alta, să stai de la o coadă la alta
 • Nu vei mai fi nevoit să apelezi la firme de consultanță. Sau dacă apelezi știi exact pe ce dai banii, și ce trebuie să primești
 • Nu te va mai întoarce nimeni din drum
 • Vei parcurge calea bătută de peste 370 de români obișnuiți, care au aplicat deja în ultimile 5 luni, folosind informațiile din ghidul nostru.

MISIUNEA NOASTRĂ, este să ajutăm antreprenorii români să beneficieze de fondurile europene care sunt la o aruncătură de băț de noi, beneficiarii. De ce să amâni, să te chinui cu împrumuturi, când trebuie doar puțin curaj și disponibilitatea să parcurgi un drum nou.

Garanţie ghid 365 de Zile!

garantie 300x300 1Achiziționezi ghidul fără nici un risc din partea ta! Dacă finanțarea a venit prea greu, nu ai înțeles o informație sau pentru orice alt motiv îți vrei banii înapoi, contactează-ne în termen de 365 de zile și îți vom returna banii investiți în acest ghid!

Coordonator echipă de autori,
ec. Sara Pană

Ghid conceput pentru:

 • Tinerii Care Doresc Să Înceapă O Afacere În România, Dar Nu Au Capital.
 • Adulți Care Vor Propria Afacere, Un Venit Generos Și Să Scape De Programul 9-17
 • Oameni Nemulțumiți De Salariul Actual, Care Doresc Un Venit Suplimentar, Sau Să-Și Schimbe Activitatea.
 • Antreprenori Care Doresc Să-Și Diversifice Portofoliul De Afaceri, Dezvoltând O Nouă Afacere Fără Să Investească Banii Lor.

Ce Pierzi Dacă Nu Acționezi Astăzi?

 • Pierzi șansa de a avea propria afacere care fix anul viitor pe vremea aceasta îți va produce profit.
 • Pierzi banii oferiti de Uniunea Europeană, doar pentru că nu ești dispus să te documentezi și să aloci din timpul tău demarării propriei afaceri fără investiție din propriul buzunar.
 • Pierzi timp, căutând în continuare surse de finanțare pentru afacerea ta, când ai peste 1000 de ore de muncă ce au fost investite de consultanți profesioniști într-un pachet de consultanță pentru care plătești prețul unei mese în oraș.
 • Îi lași pe alții în față, ezitând să accesezi fonduri europene! Ca orice lucru nou pentru tine, este de înțeles să ai o reținere, însă cu documentațiile noastre, îți sunt clare procedurile de accesare și ți se va părea totul mult mai simplu.

Daca vrei ca anul viitor pe vremea aceasta să te bucuri de afacerea ta începută cu fonduri europene, aplică pentru pachetul Finanțarea Ideilor de Afaceri în 2023-2024 acum >>

ISBN: 978-606-8466-04-0
Vezi descrierea completa

Acest produs a primit 1 review

Nota 5.0 din 5 stele
1
0
0
0
0

Spune-ti opinia si acorda o nota

 1. Dacian Daus

  Ideal ca sa stii de unde sa incepi

  Dacian Daus

S-ar putea sa-ti placa si…