Ghidul Importatorului - Află pas-cu-pas Cum să Începi Propria Afacere cu Importuri
Nota produs - 1 review
12900lei
-35%

Ghidul Importatorului – Află pas-cu-pas Cum să Începi Propria Afacere cu Importuri

Pret 12900lei

Categorie
Format carte 165mm x 245mm
Nota produs - 1 review

Află cum să nu pierzi bani la primul import și care este drumul de la identificarea furnizorului, la recepția mărfii în propriul depozit!

De ce să începi Propria Afacere cu Importuri în 2023?

Află ce margini de profit au afacerile cu importuri, și cum cu o investiție de 3000 € am încasat 12780 €, rămânând în mână cu un profit curat de 7250 €.

Din peste 370 de interviuri cu importatori români din diferite domenii, am observat un tipar prin care 87% dintre aceștia au făcut profit între 75.000 euro și 377.000 euro în ultimul an... cu maxim 2 angajați

Detalii în continuare

Vrei să Începi o Afacere cu Importuri?

Află cum să nu pierzi bani la primul import și care este drumul de la identificarea furnizorului, la recepția mărfii în propriul depozit…

Același drum parcurs de 370 de importatori români care au încasat profituri între 75.290 euro și 377.000 euro anul trecut cu doar 1-2 angajați…

importând de la bunuri de larg consum cu vânzare pe site propriu și marketplace-uri (eMag, OLX, eBay, Amazon), la materiale și produse industriale vândute către companii…

Așa că NU semna nici un contract cu un furnizor străin și NU plăti nici un avans, înainte să citești acest articol,

despre cum să Imporți SIGUR bunuri din Asia și U.E…

…evitând să pierzi banii cu taxe vamale umflate, mărfuri blocate și avansuri către furnizori fictivi!

antreprenor1

Parcurge acest articol și află:

 • Etapele unui import, de la identificarea furnizorilor serioși și negociere, la proceduri vamale, transport și taxe.
 • Cum să identifici o piață rentabilă, în care să îți dublezi banii investiți încă de la primul import.
 • Cum să identifici un produs vandabil, care sunt mărfurile rentabile în ultimii 3 ani și cele mai bune surse de import din Asia, UE, UK, cât și alte țări.
 • Cum să îți gestionezi finanțele astfel încât să începi cu doar câteva mii de euro/dolari.
 • Cum să gestionezi valutele și ce metode de plată să alegi ca să nu pierzi bani.
 • Proceduri de import, documente necesare, cerințe și taxe vamale.
 • Variantele optime de transport. Costuri, durată, documente necesare.
 • Studii de caz pe importatorii români profitabili în ultimii 10 ani (inclusiv în pandemie). Îți dezvăluim poveștile câtorva antreprenori autohtoni care au construit afaceri de milioane de euro din importuri, cu doar 5-6 angajați.

Citește în continuare doar dacă vrei să începi propria afacere cu importuri, învățând cum să identifici piețele potrivite, să alegi produse cu care să nu te bați în preț cu alți importatori, să negociezi la scară globală, să respecți cerințele Uniunii Europene și să te ferești de probleme.

Fie că dorești să-ți schimbi rolul de angajat cu cel de antreprenor și să-ți bați șeful la propriul joc,

Fie că vrei să diversifici portofoliul curent de business,

Primul pas într-o afacere cu importuri, este să răspunzi la următoarele întrebări:

 • Care sunt piețele pe care pot vinde?
 • Care sunt produsele pe care le pot importa? (ținând cont de bugetul pe care îl ai)
 • Ce nivel de implicare necesită o afacere cu importuri?
 • Și ce randament financiar pot obține?
lista1

Citind acest articol vei vedea cum răspunsurile la întrebările de mai sus se pot concretiza într-o afacere profitabilă, în doar 3-4 luni….

…fiindcă din următoarele rânduri îți arătăm cum să imporți produsul dorit din UE, Asia, Turcia sau SUA, reușind să treci peste bariere, frici și alte obstacole care până acum te-au ținut pe loc.

De la 4000 euro pierduți la “primul import”, la 112.084 lei profit mediu lunar anul trecut... Iată povestea mea și cum te pot ajuta

Salutare, sunt Iulian Baicu, și am început prima afacere cu importuri în 2017, după mai bine de 4 ani de distribuție.

În 2012, m-am apucat de distribuție birotică și papetărie, iar 4 ani mai târziu aveam o rețea de peste 200 de clienți dintre care jumătate cumpărau lunar. Astfel am ajuns ca în 2016 să am o cifră de afaceri de 1.220.000 €.

Din adaosul de 5%-10% la papetărie și 10-20% la birotică reușeam să acopăr salariile, taxele, combustibilul, chirie birouri, chirie depozit și cheltuielile cu flota de mașini.

După ce trăgeam linie la sfârșit de lună, nu rămâneam cu mare lucru raportat la volumul de muncă și nu puține au fost momentele în am vrut să renunț și să mă angajez din nou.

Văzând că așa nu ajung nicăieri, am pivotat micșorând portofoliul de produse și păstrând doar doi din cei mai performanți agenți de vânzări.

Decizia a fost una bună, deși volumele au scăzut, profitul a rămas același, și doar atunci mi-am dat seama că generam aproape tot profitul cu doar câteva produse

Astfel a venit ideea importului și am pivotat din nou.

Am plecat la Frankfurt, la PaperWorld (cel mai mare târg de birotică papetorie din Europa) în căutarea de furnizori.

Acolo l-am întâlnit pe MATEI Andrei, un tip de vârstă cu mine (36 de ani) care importa produse de birotică din 2012, exact anul în care eu am început afacerea de distribuție.

Deși amândoi am deschis SRL-urile și am început activitatea în aprilie 2012, Matei avea o cifră de afaceri de 11 ori mai mare decât mine…

și îi intra în buzunar un profit de 68% din cifra de afaceri, în comparație cu mine care am făcut profit 3,7% din cifra de afaceri în cel mai bun an al meu.

După o cafea băută cu Matei la standul unui expozant, am realizat cât de mulți bani făcea el, și cât de mult pierdeam eu prin simplul fapt că vindeam produse la care importatorii ca Matei își puneam adaos 100-200%, peste care adăugam și eu 5-20%.

Așa că decizia de a importa o parte din cele mai vândute produse, a fost simplă…

intalnire1

Primul import, prima țeapă

Întors în țară, am început căutările. Am găsit hârtie de copiator clasa A, 70g/mp, în Polonia, am comandat 10 paleți de hârtie A4 cu avans 4000 euro, am primit CMR-ul transportului și aia a fost tot… transportul n-a mai ajuns.

Am fost super descurajat și dezamăgit și 8 luni n-am mai încercat nimic.

Într-un final m-am decis import ceva rechizite din Turcia. De data aceasta transportul a ajuns… dar marfa nu era conformă.

Complet dezamăgit am avut norocul să găsesc cartea de vizită a lui Matei în buzunarul sacoului cu care am fost la târgul de la Frankfurt.

L-am sunat și a fost de acord să ne vedem la o cafea.

A doua zi eram deja în București, la cafeneaua Traffic de lângă piața Alba Iulia, unde Matei mi-a alocat mai bine de 3 ore în care mi-a explicat în linii mari…

De ce ai nevoie ca să imporți marfă
în vederea comercializării ei în România

Așa a început totul. Matei m-a luat și mi-a arătat tot ce trebuia să știu despre importuri și mi-a răspuns la întrebări cum ar fi:

 

Matei: Pentru vamă vei plăti următoarele: TVA, accize și comisioane vamale. TVA-ul se plătește pentru costul mărfii + costul transportului. De exemplu, dacă imporți marfă în valoare de 9000 lei, iar transportul costa 1000 lei, vei plăti TVA aferent la 10.000 lei, deci 1900 lei.

Matei: Sunt cerute de comisionarul vamal, care de cele mai multe ori este firma de curierat / transport care îți aduce marfa. De exemplu, DHL percepe 2% din valoarea taxelor vamale drept comision.

Matei: Rotunjește la 25%!
Regula mea ca să simplific calculele unui import, la costul mărfii + costul transportului adaug 25% pe care îi am pregătiți pentru taxe vamale, comisioane vamale și cheltuieli neprevăzute.

Matei: Transportatorul! Pentru primul importa Matei mi-a recomandat să lucrez cu DHL. Pentru următoarele importuri mi-a lăsat o listă cu transportatori și comisionari de încredere.

Matei: Ai nevoie de:

 • Cod EORI
 • Certificat de înregistrare al firmei
 • Dovada plății către furnizor (și dacă e cazul către transportator)
 • Packing list
 • Împuternicirea de care comisionarul are nevoie pentru a te reprezenta în procesul de vămuire al mărfii
 • Factură comercială achitată către furnizor tradusă și semnată, în care specifici regimul vamal solicitat, denumirea comercială a produselor în limba română, marca, modul de folosire și după caz materialul din care sunt făcute.

Pentru traducerea facturii ți-am pregătit un model de factură ușor de urmărit care include toate detaliile necesare vămuirii…

Evitând astfel amânări ale vămuirii, taxe suplimentare sau cine știe ce probleme!

Toate aceste documente le vei furniza comisionarului vamal în momentul în care marfa ajunge în țară, a adăugat Matei.

Întâlnirea cu Matei a fost momentul în care am înțeles că pentru a obține câștiguri lunare substanțial din importuri, trebuie să acționez cu pricepere, să fiu prudent și foarte bine informat.

După doar doi ani de la acea întâlnire, am ajuns la…

112.084 lei Profit într-o singură lună (cu 2 angajați)

Am plecat de la un profit mediu lunar de 8400 lei dintr-o afacere de distribuție cu 8 angajați, să câștig de 10 ori mai mult cu 2 angajați, doar din importuri…

Și asta mergând pe același drum pe care l-au parcurs și alții înainte mea, și îl vor mai parcurge mulți antreprenori după mine… Nu am făcut nimic ieșit din comun.

Deși acum să import un produs calitativ superior pieței și vandabil, pe care să-l lichidez repede cu minim 150% adaos comercial mi se pare un proces simplu, înțeleg perfect frustrarea celor aflați la început de drum, care postează pe Grupul Antreprenorilor din România sau alte grupuri de Facebook chestiuni legate de:

Importuri întârziate

Taxe vamale dublate

❌Costuri neașteptate

❌Marfă blocată

❌Produse de proastă calitate

❌Înșelăciune și avansuri pierdute

Ca să nu mai zic că mulți rămân cu produsele pe stoc, fiindcă:

1️⃣Au ales piețe de desfacere super competitive, cu jucători mulți și mari

2️⃣Au mers pe piețe de desfacere supra-saturate

3️⃣Au lipsă de coerență în strategia de import – desfacere

4️⃣Au un produs de calitate inferioară față de concurenți

5️⃣Timpii de lichidare a stocului sunt prea mari

6️⃣Produsul importat are multe variații (culori / mărimi), lucru care implică investiție mai mare și crește riscul de a rămâne cu marfă nevândută (culori care nu merg, mărimi mari, etc).

Știu foarte bine problemele cu care ne confruntăm noi, importatorii... de la furnizori care nu livrează calitate la taxe umflate sau chiar dublate, de la achiziții prost negociate la produse care nu îndeplinesc normele UE și nu pot fi comercializate, ș.a.m.d...

De aceea i-am propus lui Matei, să împărtășim cu 300 de antreprenori aflați la început de drum cei…

6 pași de parcurs de la ideea de produs la primul import

Ca să ai profit (generos) de la primul import, ai nevoie de prețuri de achiziție bune și produse de calitate, de anumite avantaje din partea producătorilor și să imporți fără timpi pierduți și fără costuri suplimentare! Așa că planifică-ți fiecare pas, astfel:

Pasul 1 Evaluează ideea ta de afacere

Plecând de la ideea de afaceri cu nevoile și dorințele clienților în minte, răspunde la întrebările:

 • Ce produs/produse vreau să import?
 • Care este nișa de piață?
 • Cine sunt clienții? B2C sau B2B (vând direct la clientul final sau la distribuitor)?
 • Cine sunt competitorii?
 • Ce buget am?
carton21

Identifică minim 3 produse/game de produse compatibile ideii tale de afacere, analizând cost, calitate, comandă minimă impusă, timpi de onorare a comenzii și condiții de livrare.

Dacă vrei să afli în detaliu cum facem noi această evaluare îți recomand să parcurgi Capitolul 1 din Ghidul Importatorului, o carte extrem de utilă despre care vom discuta puțin mai jos.

Pasul 2 Evaluarea producătorilor

O dată identificat produsul pe care vrei să-l imporți, analizează producătorii care au în portofoliu acest tip de produs și trece-i prin filtrul de evaluare prezentat în Ghidul Importatorului

Filtrul ține cont de: vechimea companiei, capital, cifră de afaceri pe anul trecut, număr de angajați, număr de comenzi onorate în ultimele luni, certificări, licențe, brevete, s.a.m.d.

Se poate merge și mai departe prin solicitarea unui audit asupra furnizorului la companii care fac inspecții de fabricație și expediting, precum Romcontrol.

Decizia de selectare a producătorului cu care vei lucra trebuie să țină cont de:

 • Calitatea finala a produsului
 • Informații despre producător
 • Modul de producție și respectarea etapelor de producției
 • Calitatea materiilor prime
 • Respectarea graficului de fabricație si al termenelor contractuale

Recomandăm să găsești cel puțin 3 producători care trec cu succes de această evaluare (prezentată în detaliu la paginile 26-30 din Ghidul Importatorului), și doar cu aceștia să înaintezi discuții pentru a bate palma…

Pasul 3 Stabilirea detaliilor legate de produs

Stabilește în scris toate detaliile legate de produs: de la caracteristici, materiale folosite, culori, elemente personalizate, labeling și branding... la ambalaj, condiții de plată și livrare.

După care… cere mostre!

Adună mostre de la toți producătorii cu care ai ajuns în acest punct, chiar dacă este nevoie să le plătești, ia-o ca pe o investiție, nu ca pe o cheltuială.

Mostrele ne-au ajutat să refuzăm zeci de producători de-a lungul timpului, salvând comenzi de peste 400.000$ doar în ultimul an… Produsele pot arăta fantastic în poze, dar calitatea materialelor folosite, finisajele, funcționalitatea, pot fi slab calitative.

Pasul 4 Prima comandă, primul avans, prima plată

După ce am ales produsul și producătorul, urmează lansarea primei comenzi și procesul de import.

Achitarea mărfurilor se poate achita prin transfer bancar sau prin IFN-uri (Instituție Financiar Nebancară), detaliem fiecare metodă de plată cu avantaje și dezavantaje în Ghidul Importatorului.

Înainte să achităm este foarte important să știm și să negociem condițiile de expediere (FOB, FCA, DPA, DDP, etc…), fiindcă acestea influențează foarte mult costul transportului și deci costul produsului adus în țară.

Pasul 5 Procesul de import

Procesul diferă în funcție de locul din care importăm (UE/Asia/Non-UE/UK/SUA), de metoda de transport aleasă (apă, aer, terestru) și de condițiile de expediere (FOB, FCA, DPA, DDP, etc).

Detaliem fiecare variantă de import în Capitolele 3, 4 și 5 din Ghidul Importatorului, unde îți explicăm de la A la Z cum faci un import de mărfuri în România de oriunde din lume, astfel:

 • Ce opțiuni de transport ai cu avantajele și dezavantajele fiecăreia
 • Care sunt condițiile în care se poate expedia marfa (FOB, FCA, DPA, etc.), plus explicarea termenilor cheie
 • Ce reguli impune UE (Uniunea Europeană) când faci un import în România
 • Ce trebuie să știi despre relațiile comerciale dintre UE și Regatul Unit
 • Ce particularități prezintă importurile din Asia (China, Taiwan, Malaezia, etc.)
 • Cum sunt afectate importurile din Rusia, Belarus, Ucraina și Rep. Moldova în contextul războiului din Ucraina.
 • Particularitățile importurilor din SUA și Australia
 • Calcularea costurilor ținând cont de: țara de proveniență a mărfurilor, volum, greutate, metoda de transport aleasă și condițiile de expediere de la producător

Lista continuă.

Parcurgând aceste 3 capitole, vei știi să-ți personalizezi procesul de import pentru a avea un raport cost_transport / timp_livrare cât mai convenabil.

Pasul 6 Relația cu transportatorul și comisionarul vamal

Deja în acest punct știm ce, de unde, cât și cum importăm. Așa că ne suflecăm mânecile și ne apucăm de hârtii (declarații, documente, contracte, ș.a.m.d).

Ghidul Importatorului îți este super util dacă vrei să stăpânești inclusiv partea birocratică a importurilor

Și să anticipi (nu să reacționezi la) probleme, provocări și costuri generate de importurile de bunuri, fiind tot timpul acoperit de documente, facturi și asigurări complete și corecte.

În ghid vei găsi:

 • Reguli generale de import (pag. 84)
 • Termeni de înțeles cu privire la importuri (pag. 13)
 • Norme și proceduri (pag. 61)
 • Cerințe și obligații vamale
 • Particularități și Spețe (pag. 169)
 • Declarații și Documente
 • Contracte
 • Cerințe de securitate
 • Modalități de transport
 • Costuri de transport și de comisionare
 • Tarife și taxe vamale

…în continuare vezi cuprinsul complet al ghidului

Ce îți mai rămâne de făcut este să te ocupi de vânzarea mărfurilor importate. Iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

Parcurgem împreună cei 6 pași
pentru primul import

În [CAPITOLUL 1] din Ghidul Importatorului, găsești pașii de mai sus, detaliați într-un format ușor de urmat.

Aceiași pași au fost stabiliți ținând cont de peste 240 de importuri în ultimele 36 de luni…

ghidul importatorului white1

Iată o parte din lecțiile cuprinse în Ghidul Importatorului

CAPITOLUL 1. OPERAȚIUNEA DE IMPORT

 • Cum se realizează procesul de import
 • Termeni utilizați în importul de mărfuri
 • Particularități
 • Alegerea furnizorului/ producătorului
 • Principalele târguri pentru identificarea de colaboratori
 • Model de Contract internațional de vânzare-cumpărare
 • Plata mărfurilor prin instituții bancare sau IFN-uri. Avantaje și dezavantaje
 • Comisionarii
 • Transportatorii
 • Acte și documente
 • Taxe și TVA

[…] lista de subiecte continua, printre ele discutăm și despre zona liberă și beneficiile ei și cum să devii importator unic

CAPITOLUL 2. DEMARAREA UNEI AFACERI CU IMPORTURI ÎN ROMÂNIA

 • Care sunt costurile estimate necesare pentru demararea unei afaceri cu importuri?
 • Elemente esențiale în demararea unei afaceri cu importuri
 • Oportunități și riscuri cu care se confruntă importatorul român
 • Erorile pe care importatorii le fac frecvent și modalități eficiente de prevenire a acestora

[…] Lista completă a titlurilor în ghid.

CAPITOLUL 3. IMPORTUL ÎN CADRUL UNIUNII EUROPENE

 • Norme și proceduri specifice importului din UE
 • Clasificarea mărfurilor
 • Documente privind transportul mărfurilor (CMR, Conosament, AWB, CMI)
 • TVA-ul, Tariful vamal Comun si alte tipuri de taxe vamale
 • Reguli și restricții de import

[…] Lista completă a titlurilor în ghid.

CAPITOLUL 4. IMPORTUL DIN REGATUL UNIT

 • Transportul mărfurilor din UK
 • Regimul vamal
 • Regim TVA pentru achiziția de marfă din Marea Britanie
 • Reglementări pentru cumpărăturile online din Regatul Unit

[…] Lista completă a titlurilor în ghid.

CAPITOLUL 5. IMPORTUL DIN ASIA

 • Importul de produse din China (și alte țări din Asia)
 • Modalități de transport pentru mărfuri din China (și alte țări din Asia)
 • Principalele platforme pe care se găsesc exportatorii din China 
 • Relația și negocierea cu producătorii Asiatici
 • Contractul de vânzare internațională de mărfuri – ce trebuie să conțină, cum și când se efectuează plata
 • Costurile aferente importului de mărfuri din China, posibilități de livrare și documente pentru importul din China
 • Recomandări pentru succesul unui import de marfă din China
 • Alte aspecte care se pot ivi în procedura vamală a importurilor

[…] Lista completă a titlurilor în ghid.

CAPITOLUL 6. IMPORTUL DIN TURCIA

 • Procedura de Import din Turcia
 • Uniunea Vamală dintre UE și Turcia
 • Modalități de transport din Turcia în România

[…] Lista completă a titlurilor în ghid.

CAPITOLUL 7. IMPORTUL DIN STATELE UNITE ALE AMERICII

 • Procedura de Import din SUA
 • Modalități de transport din Statele Unite ale Americii în România

[…] Lista completă a titlurilor în ghid.

LISTĂ DE VERIFICARE cu aspectele de îndeplinit înainte de a începe afacerea cu importuri

De ce Ghidul Importatorului și nu altă carte de specialitate?

ghid pentru import produse1

Ghidul Importatorului NU este o carte de economie și nu analizează situația importurilor în România…

Este un manual practic prin care înveți să imporți mărfuri în România acum!

…când facem parte din Uniunea Europeană, Regatul Unit are peste 2 ani de când a părăsit Uniunea, Pandemia SARS-Cov 2 a schimbat toată economia globală și suntem afectați de războiul din Ucraina.

Pentru tine, antreprenor sau manager cu o firmă în România, este important să cunoști problemele specifice cu care ne confruntăm noi importatorii, aici în țara noastră…

…Fiindcă să răzbați cu afacerea ta în tot acest context economic fără să pierzi bani și să te adaptezi din mers la toate evenimentele, ai nevoie să beneficiezi de toate facilitățile fiscale oferite de lege și să știi exact ce ai de făcut.

Iată 3 antreprenorii pe care Matei i-a ajutat să dezvolte
afaceri cu importuri în ultimii ani (Albert, Ioana și Cristian)

Importator de produse electrice: cabluri, corpuri de iluminat, prize, tablouri electrice…

Import produse din Turcia, China și Tailanda, iar Matei m-a ajutat atât pe partea de audit al furnizorilor, verificarea calității mărfurilor, cât si cu consultanță în procesul de import.

Am început acum 2 ani, cu un furnizor găsit pe Alibaba, și ca să evit posibile țepe sau greșeli pe care le-aș fi putut face la achiziție, am respectat etapele pe care mi le-a împărtășit Matei.

Sunt bucuros ca sub îndrumarea lui, de 2 ani nu am avut surprize în colete, iar portofoliul de produse al firmei se mărește organic, cu o gama nouă la fiecare 2-3 luni.

Albert Manole 38 de ani, București

Importator de dispozitive și instrumente de măsurat…

Mă numesc Cristian și am început importul de rulete și boloboace cu 3000 de dolari, ca ulterior să ne mărim portofoliul cu telemetre, nivele cu laser, etc…, și să ajungem să facem importuri de 45.000 euro la fiecare 2-3 luni.

SRL-ul l-am deschis în 2017, în primii 2 ani am mers în paralel cu locul de muncă, am făcut două importuri micuțe, dar lichidarea stocului a mers destul de greu.

În 2019 l-am cunoscut pe d-ul Matei Andrei, care mi-a dat curajul să îmi dau demisia și să mă implic full-time. Nu recomand nimănui să-și dea demisia, doamne ferește, dar pentru mine asta a funcționat, m-a ajutat să aprofundez procedurile de import și m-am putut focusa doar pe această afacere… să caut idei, recomandări, să văd cum au procedat alții, ș.a.m.d.

În prezent avem ca desfacere prin doi distribuitori de nivel național, 28 de magazine regionale de bricolaj/construcții, dar vindem și prin propriul site.

Liliac Ioan-Cristian Timișoara

Importator de produse îngrijire: periuțe și ață dentară, diferite dispozitive, pensete…

Am ajuns la Matei Andrei căutând persoane cu experiență pe partea de importuri. La momentul 2019 nu știam la ce să mă aștept când import, știam doar că trebuie plătit TVA și taxe vamale în funcție de categoria de produs, dar nu știam cât și unde, nu știam dacă mai sunt alte taxe.

Domnul Matei Andrei, m-a ajutat să comand din Turcia, m-a învățat să verific firmele și să achit în condiții de siguranță.

Am început cu 5000 de euro să import produse de îngrijire corporală, cu vânzare pe eMag Marketplace, site propriu și către doi distribuitori.

Din septembrie 2021 am renunțat la locul de muncă avut în ultimii 12 ani într-o multinațională, și chiar dacă muncesc în businessul meu la fel de mult ca la job, veniturile mi s-au triplat și simt satisfacție în ceea ce fac.

Ioana Stoica 40 de ani, Constanța

În Ghidul Importatorului dezbatem provocările și situațiile cu care s-au confruntat Albert, Ioana și Cristian, dar și ceilalți 370 de antreprenori care au participat la documentarea cărții.

Primești soluții, studii de caz, analiza unor spețe și sfaturi, ca să fii cât mai bine informat când începi activitatea de import.

Acționând după un plan bine gândit și având un buget stabilit dinainte, poți dubla suma investită, reducând la minim riscurile primelor importuri.

Cuvântul autorului

Sau cum te ajută o carte să imporți mărfuri în România.

Am lucrat în achiziții din 2008 până în 2012, și după 4 ani în care am acumulat experiență în achiziții și în tehnici de negociere, mi-am deschis propria firma de importuri (2012), aducând șuruburi, piulițe, robineți și fitinguri din Germania.

Primele importuri le-am vândut integral către doi mari producători de containere modulare pentru birouri și locuit, lucru care mi-a dat curajul să import cantități mai mari și să atac și alte piețe.

10 ani mai târziu, în 2022 am ajuns să fac 8-9 importuri lunar și să cunosc foarte bine dificultățile, piedicile și provocările importului de produse aici, în România.

 • Știu ce înseamnă identificarea unui produs vandabil, găsirea unui furnizor de cursă lungă și complexitatea procedurilor de import.
 • Dacă vrei să aduci produse bune în piață și să dezvolți o afacere cu importuri pe termen lung, ai nevoie să cunoști bine regulile jocului și să-ți faci temele cu seriozitate.
 • De asemenea cunoașterea pârghiilor legislative și a scurtăturilor prin care poți simplifica procesul de import te vor ajuta să economisești bani și timp…

Toate aceste informații pe care eu și colaboratorii mei le-am dobândit din experiența a zeci de importuri anuale, le-am centralizat într-un manual actualizat la cerințele din piața românească și la legislația în vigoare, pe care l-am tipărit într-un tiraj de 300 exemplare!

Misiunea noastră

Să ajutăm 300 de antreprenori să facă propriile importuri în 2023.

MISIUNEA NOASTRĂ este să ajutăm 300 de români să înceapă propriile afaceri importând produse în cele mai bune condiții, la cele mai bune costuri de transport și să le explicăm pașii de parcurs și resursele de care vor avea nevoie. Fiindcă doar ajutându-i pe alții să crească, ne ajutăm de fapt pe noi înșine să creștem și mai mult.

Facem acest lucru prin Ghidul Importatorului – un manual practic cu ajutorul căruia oricine are un capital de câteva mii de dolari/euro, poate începe să facă importuri în România, evitând principalele greșeli prin care chiar și importatorii cu experientă pierd bani.

 • Citind Ghidul Importatorului afli cum să negociezi contracte avantajoase cu furnizori, transportatori și alte entități din lanțul de import.
 • Înveți cum să faci calcule de profitabilitate, să creionezi un buget de venituri și cheltuieli privind activitatea de import pe care vrei să o începi.
 • Îți explică termenii uzuali, pe care îi folosesc cei mai mulți dintre comercianții internaționali.
 • Îți dezvăluie de unde începi și care sunt etapele de parcurs când vrei să faci un import? În ghid detaliem fiecare etapă începând cu identificarea produselor pe care vrei să le aduci și până la intrarea acestora în depozitul tău.

După ce ai parcurs ghidul vei avea o imagine clară asupra activității de importuri în România, știind exact ce ai de făcut.

Completează formularul alăturat și comandă Ghidul Importatorului,
plus Modelul de factură comercială pentru import și vămuire:

Am tipărit 300 de exemplare ca să ajutăm 300 de antreprenori să facă primele importuri ca la carte, așadar o persoană / societate, poate comanda un singur exemplar.

garantie-365-de-zile[1]

Garanția obținerii rezultatelor dorite în 365 de Zile!

Cumpără astăzi Ghidul Importatorului, răsfoiește-l, fă-ți calculele și alege să dezvolți propria afacere din importuri profitabile.

Ai la dispoziție un an întreg să aplici sfaturile și informațiile din ghid. Iar dacă din diferite motive consideri că sfaturile noastre nu te-au ajutat îndeajuns de mult, ne poți returna liniștit cartea la adresa de la care ai primit-o.

Și primești banii înapoi în contul tău IBAN fără să ne dai explicații.

Prețul nostru este echivalentul unei bluze sau al unei mese în oraș, doar 129 lei.

carte pe tricou1

Pentru o investiție minimă, deții controlul operațiunii de import în cele mai bune condiții, construind o afacere nouă, care îți va produce un venit constant ție și familiei tale…

Totul depinde doar de decizia pe care o iei astăzi!

În ÎNCHEIERE

Pentru cine este Ghidul Importatorului?

 • Pentru persoanele care au nevoie să știe toți pașii pe care să-i parcurgă din momentul în care au hotărât să facă un import până la momentul sosirii bunurilor în depozit
 • Pentru oameni de afaceri și manageri, care vor să dezvolte un model nou de afacere prin importuri de mărfuri.
 • Pentru cei care doresc să crească eficiența producției (și să obțină profituri mai mari) aducând din import materii prime, piese sau accesorii
 • Pentru cei care doresc să afle lucruri actualizate despre importuri: legile în vigoare, definirea unor termeni, date statistice, studii de caz, modalități de transport internațional
 • Pentru oameni de afaceri aflați la început de drum, care doresc să afle o alternativă pentru o afacere profitabilă, care nu implică mulți angajați
 • Pentru persoanele care vor să înțeleagă provocările, situațiile conflictuale, riscurile la care se pot expune atunci care fac importuri și să cunoască soluțiile acestor eventuale probleme
pentru cine este ghidul importatorului1

La anul pe vremea aceasta
te poți bucura de afacerea ta sau poți fi în același loc

Imaginează-ți cum ar fi ca peste un an, să ai deja propria afacere profitabilă, și să te gândești la
noi produse pe care le poți aduce. Totul depinde de decizia pe care o iei astăzi!

Ignoră oportunitatea.
Părăsești site-ul acum și..

 • Te documentezi singur, întrebi și cauți ce acte sunt necesare, cu ce transportatori să lucrezi, ce taxe ai de achitat…
 • Intuiești care furnizori sunt buni și dacă prețul obținut este cel mai mic.
 • Dacă nu știi tot ce poți cere, nu vei avea un contract negociat la maxim în favoarea ta. Iar asta se traduce într-o marjă de profit mai mică.
 • Riști să nu iei cel mai bun produse, de la cel mai bun furnizor (înainte de a plasa comanda, recomandăm să discuți cu minim 3 furnizori care trec cu brio de filtrul de la pagina 26).
 • Sau renunți la ideea de import și peste un an vei fii în același loc, probabil cu aceleași intenții.

Acceptă oportunitatea.
Folosește-te de informațiile din ghid și..

 • Alege produsele și furnizorii potriviți – evaluează potențialul unui produs și identifică potențiali furnizori de încredere.
 • Stăpânește marketingul – identifică piața țintă, cercetează comportamentul cumpărătorilor, dezvoltă strategii de produs și de preț, încheie contacte cu furnizorii și importă produse vandabile cu margini de profit mari și foarte mari.
 • Negociază în stil global – familiarizează-te cu procesul de negociere și cercetează cultura furnizorilor pentru a învăța tehnicile de negociere specifice.
 • Află ce acte și documente sunt necesare și cu ce transportatori și comisionari să lucrezi.
 • Erorile pe care importatorii le fac frecvent și modalități eficiente de prevenire a acestora.
 • Înțelege procedurilor de import și cerințele vamale.
 • Accesează modele de contracte și de facturi.

Întrebări și Răspunsuri

Afacerea de import este o afacere cu profit ridicat, datorită costurilor operaționale reduse și a marjelor mari, adaosul comercial fiind de la 100% la 1000% sau chiar mai mult.

Investiția inițială variază de la mai puțin de 5.000 USD/EURO la mai mult de 25.000 USD/EURO. Puteți începe acasă, ca sa minimizați costurile operaționale și chiria.

Profitul mediu pentru o persoană care gestionează singură acest tip de afaceri este de 75.000 EURO pe an.

Pentru afacerile cu 2-3 angajați profitul ajunge la peste 200.000 EURO pe an.

Există o serie de antreprenori români care au profituri anuale de peste 1.000.000 de euro, cu o echipă de doar 5-10 angajați.

Pe scurt, crește profitabilitatea.

Deciziile de stabilire a prețurilor afectează direct veniturile din vânzări și, prin urmare, profitabilitatea afacerii.

De exemplu, prețurile scăzute ajută la penetrarea pe piață, dar reduc veniturile.

Pe de altă parte, strategia price skimming (vindem scump ca apoi să ieftinim) generează profituri mari inițial, apoi prin reducerea treptată a prețului ne menținem sau chiar mărim cota de piață și descurajăm intrarea altor jucători.

Există în continuare o mulțime de oportunități neexploatate în care să vă puteți pune amprenta…

În plus, oricine oricând poate găsi o poziție mai bună pentru a identifica și a răspunde tendințelor pieței.

Nu este nevoie de mulți angajați, totul se concentrează doar pe operațiunile de import și pe vânzare.

ghidul importatorului white1

P.S. „Parcurgerea paginilor prezentului ghid poate oferi oamenilor de afaceri idei de dezvoltare a activității de import, de eficientizare a proceselor de producție cu ajutorul importurilor…

…precum și soluții practice pentru a importa marfă de calitate la prețuri accesibile, expediată în timp util.

Obținând profituri sigure și generoase, indiferent că importă materie primă sau produse finite destinate revânzării.”

ISBN: 978‑606‑92856‑1‑9
Vezi descrierea completa

Acest produs a primit 1 review

Nota 5.0 din 5 stele
1
0
0
0
0

Spune-ti opinia si acorda o nota

 1. Varga Tibor

  Cuprinzator si de actualitate. Recomand celora aflati la primul import.

  Varga Tibor